22-10-2006

Achtste competitieronde Eredivisie

De achtste ronde van de Eredivisie was HET spektakelstuk van het seizoen. Er stond een topper op het programma, aangevuld door andere "gevoelige" wedstrijden.
De topper tussen AZ en PSV werd al binnen een helft beslist door de uitploeg. Hoewel de ploegen aan elkaar gewaagd waren, gingen de Eindhovenaren toch met 0-3 de rust in. Uiteindelijk werd het 1-3, maar dat was toch weer een nederlaag van Van Gaal tegen PSV. De vierde inmiddels.

De andere "topper", tussen Feyenoord en Ajax, werd simpel gewonnen door de bezoekers. Feyenoord mocht blij zijn dat het bij 0-4 bleef. De Rotterdammers eindigden de wedstrijd met negen man. Net als vorig jaar was er een enorm verschil op de ranglijst tussen beide ploegen. Voor de wedstrijd bestempelde Ajax de wedstrijd als een "lastige uitwedstrijd", maar ze wisten zelf natuurlijk wel beter. Offensief waren de Rotterdammers tandloos en achterin waren de grootste knoeiers en prutsers opgesteld. Na deze aframmeling vraag je je toch echt af waarom andere ploegen ze niet wat meer op de pijnbank leggen.

De streekduels tussen Heerenveen en Groningen en tussen NEC en Vitesse leverden twee zeges op voor de thuisploeg. Heerenveen won met 4-2, NEC won in de laatste minuut van Vitesse: 1-0.

De overige wedstrijden waren minder boeiend. Aan kop staat nu Ajax, terwijl PSV en AZ stuivertje hebben gewisseld. FC Twente staat nu ook mooi in de subtop. Onderin hebben ADO en Sparta nog steeds één puntje, minder dan waar deze ploegen recht op hebben. Daar hoort Feyenoord namelijk te staan.

Brengt me tot het laatste punt: de ratinglijst: