31-10-2006

Europees voetbal 4

PSV heeft de volgende ronde van de Champions League bereikt. Dit werd afgedwongen dankzij een 2-0-zege op Galataseray. Het is knap dat ze nu al door zijn.
Tegen de Turken hadden de Eindhovenaren het één helft moeilijk. Aan het eind van de eerste helft moesten de bezoekers met tien man verder. Daarna was het niet al te moeilijk meer.

Drie UEFA Cup-wedstrijden stonden er op het programma voor de Nederlandse ploegen. In het begin van de avond speelde Heerenveen tegen Odense. De Friezen, die de eerste uitwedstrijd hadden overleefd, waren op eigen veld kansloos. Er lijkt een zwakke periode te zijn ingezet. Tegen Ajax verloren ze al Kansloos op eigen veld, Odense wist ook met 0-2 te winnen. Heerenveen was voorin zwak, al werd wel een zuiver doelpunt afgekeurd. Na deze zeperd wordt het bereiken van de volgende ronde niet makkelijker.

Heel wat beter verging het AZ, dat met 2-5 van de Grasshoppers won. Vorig jaar won AZ met een schamele 1-0 van deze ploeg, die destijds alle vier de poulewedstrijden verloor. Merkwaardig, want de ploeg was zeker niet zwak. Ditmaal leek AZ zelfs het onderspit te gaan delven. In ieder geval stonden ze bij de rust nog met 1-0 achter, maar na rust werd dit al snel tot 1-2 omgebogen. Vervolgens werd het 2-2, maar AZ ging er toch met de winst vandoor: tien minuten voor tijd scoorde Dembélé de 2-3. In de slotfase werd het nog erger voor de thuisploeg, dat alles-of-niets ging spelen en nog twee goals mocht incasseren.

Ajax behaalde een keurige 3-0-overwinning op Austria Wien. De bezoekers speelden erg verdedigend, maar toen Huntelaar voor de 1-0 zorgde, stond de uitslag al in hogere zin vast. In de tweede helft werden er in een paar minuten nog twee goals bijgefrommeld.
Feyenoord was vrij. Daar zullen ze wel blij mee geweest zijn.
Kortom: 2 uit 3 deze avond, niet slecht, maar ook zeker niet uitmuntend.