06-05-2007

Champions League (halve finales)

Liverpool!!!!!
Ik was vorige week in de zevende hemel. Liverpool klope Chelsea op strafschoppen. Daar zag het een week eerder niet naar uit. In de thuiswedstrijd was Chelsea wat beter en vooral gevaarlijker. Het werd 1-0, een moeilijke uitslag. Gelukkig stond diezelfde 1-0 stand na 90 minuten op het scorebord. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Liverpool de treffer. Ook in de verlenging bleef het 1-0, waarna de strafschoppen werden genomen. Liverpool tartte het lot door Zenden de eerste pingel te laten nemen, maar hij scoorde. Daarna mocht Robben een penalty nemen, maar zijn schot werd door de uitstekende keeper van Liverpool gestopt. Daar Liverpool steeds bleef scoren, kon Dirk Kuyt het duel beslissen. En zo vierde zo'n beetje heel Europa feest.
Het was duidelijk dat Liverpool een betere coach heeft dan Chelsea.

De andere halve finale was die tussen Manchester en AC Milan. Manchester had in een rommelige wedstrijd een 1-2-achterstand omgebogen in een 3-2-voorsprong, maar in de stromende regen in Milaan werd de ploeg te kijk gezet. De verdedigers leverden slecht werk af. Ze wisselden koddige miskleunen af met slap ingrijpen en zodoende stond de thuisploeg al in de eerste helft met 2-0 voor. In de tweede helft probeerde Manchester nog wat, maar kon niet veel gevaar stichten. Uiteindelijk werd het 3-0.

In de UEFA Cup werd het Spaanse onderonsje tussen Osasuna en Sevilla gewonnen door laatstgenoemde. Osasuna, de nummer 14 in Spanje, won thuis nog wel met 1-0 van de nummer twee. In de return speelde het met de handrem strak aangetrokken. De voorsprong moest worden verdedigd, maar zelfs dat lukte niet. Sevilla scoorde in beide helften een keer. En ook toen kwam Osasuna niet uit zijn schulp. Ze kwamen geen moment in de buurt van de goal en moesten toezien hoe ze uiteindelijk werden uitgeschakeld.

Espanyol liet zien hoe je Werder Bremen moet aanpakken. Thuis wonnen ze met 3-0. Thuis was Werder echter goed onderweg; binnen vier minuten stond het al 1-0. Echter, toen Klose na 19 minuten een schwalbe maakte en zijn tweede kaart ving (of beter gezegd: werd aangesmeerd) kon Werder weinig meer uitrichten. Dat het uiteindelijk 1-2 werd, deed alleen nog maar meer pijn.

Uitslagen:Chelsea - Liverpool* 1-0 0-1 [1-4 na penalty's]
Manchester - AC Milan* 3-2 0-3

Osasuna - Sevilla* 1-0 0-2
Espanyol* - Werder Bremen 3-0 2-1